Bekende horlogemerken

Bekende horlogemerken

Horloges zijn er in allerlei verschillende prijsklassen te krijgen. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan uurwerken die voor een paar euro bij een warenhuis te koop zijn, maar ook aan uurwerken die je via de juwelier of alleen via een officiƫle verkoper kunt verkrijgen. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar 3 bekende merken die deze uurwerken voor om de arm verkopen.

Rolex

Een van de bekendste merken die deze producten maakt is toch echt wel Rolex. Het bedrijf is in 1905 opgericht en sindsdien een van de bekendste, maar ook zeker duurste horlogemakers ter wereld. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Zwitserland wat natuurlijk ook bekendstaat om zijn luxe. Het bedrijf kent verschillende uurwerken in een hoop verschillende prijzen waarbij je bijvoorbeeld een uurwerk kunt kopen van ongeveer 8000 euro, maar ook kunt kiezen uit modellen waarbij de prijs omhoog gaat naar honderdduizenden euro’s. Gelukkig zijn er natuurlijk ook een hoop andere merken die uurwerken maken voor een lagere prijs.

Casio

Casio is een Japans computerbedrijf wat na een bepaalde tijd ervoor heeft gekozen om ook uurwerken te ontwikkelen. Het bedrijf is dan ook vooral na gaan denken over digitale uurwerken en dit werd eigenlijk regelrecht een hit. Ook tot op heden worden uurwerken van het merk nog veel verkocht, maar dan wel in een betaalbare prijsklasse. Zo heb je al een horloge van het merk vanaf prijzen rond de 35 euro. Dat is toch een verschil met de voorganger in deze tekst. De uurwerken van Casio zorgen voor een retro effect waardoor de horloges ook op dit moment nog steeds veel gekocht worden door de liefhebber.

Breitling

Toch wordt een uurwerk vaak wel gezien als een luxeproduct en kiezen we bij het laatste merk op deze lijst ook nog voor een luxemerk. Namelijk Breitling. Sinds 1884 is breideling een bedrijf wat bekend staat om zijn luxe uurwerken. Het bedrijf kiest voor duurzame producten, maar haalt ook ontzettend veel inspiratie uit de luchtvaart. Zo zien we bijvoorbeeld verschillende meters uit de luchtvaart terug op het uurwerk. Toch zijn de uurwerken wel weer een stuk duurder dan de voorganger in deze lijst. Het goedkoopste uurwerk kost rond de 3000 euro waarbij de duurdere uurwerk oplopen tot 40.000 euro en zelfs nog bedragen daarboven. Dat weerhoudt mensen er niet van om een uurwerk van Breitling aan te schaffen. Het straalt natuurlijk ook iets uit.

Tot slot

Van welk merk je dan ook een uurwerk koopt, het belangrijkste is natuurlijk dat hij aangeeft hoe laat het is en dat zal bij alle merken die we zojuist beschreven hebben ook het belangrijkste doel zijn.

Reacties zijn gesloten.